Hyvän peruskunnon lisäksi hieronta ja venyttely auttavat ennaltaehkäisemään koiran lihaskireyksiä ja rasitusvammoja. Hieronta tehostaa palautumista rasituksesta ja jännityksetä. Samalla saadaan lihaksiston toimintakyky paranemaan. Hieronnan positiiviset vaikutukset perustuvat pääosin siihen, että veren sekä imunesteiden ja ravinteiden kulkeutuminen kudoksiin paranee verenkierron vilkastumisen seurauksena. 

Aktiivisesti harrastavat koirat vaativat kehonhuoltoa enemmän kuin rauhallisesta kotielämästä nauttivat kaverit. Mutta kuten ihmisilläkin, ei yhdenkään kannata ylenkatsoa vaivojen ennaltaehkäisyä.

Lihaksiston rentoutuessa myös mieli rentoutuu, mikä taas osaltaan parantaa koiran keskittymiskykyä. Hierontaa suosittelen kaiken kokoisille ja ikäisille koirille. Hieronta tehdään jokaisen koiran omat tarpeet huomioiden.

Teen myös matalatehoista laser-hoitoa. Laitteessa yhdistyy sykkivä infrapuna-säteily ja matalatehoinen lasersäteily. Yhdistelmä on tehokas tilanteissa, joissa kudos/solukko on tulehtunut. Tulehdus  johtuu heikentyneestä verenkierrosta kudoksessa. Tämä heikentynyt verenkierto aiheuttaa taasen soluihin hapenpuutetta. Laser-hoito parantaa paikallista verenkiertoa, mikä vähentää hapenpuutetta samalla lievittäen kipua.